Leilas chocolate cupcakes

Leilas chocolate cupcakes

Baka Leilas underbara chocolate cupcakes med chokladfrosting! En sats av detta recept ger ca 12 cupcakes.

Ingredienser

 

Chocolate cupcakes

3 st ekologiska ägg

2.5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl gräddfil

2 msk kallt kaffe

3.5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao av god kvalitet

1 st nypa salt

100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

 

Chocolate frosting

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

0.5 dl kakao av god kvalitet

100 g Phiadelphiaost

1 msk varmt kaffe

Strössel eller blommor till garnering

Gör så här

 

1. Chocolate cupcakes

Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

8. Chokladfrosting

Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.

9. Rör sist ner kaffe.

10. Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.

 

 

 

Recept hämtat från recept.nu

Detta är jag, en fin strekgubbe

min ålder är obetydlig men har inte tappat intresset för streckgubbar :)

True Story

Min första cupcake var ganska misslyckad:( hade tagit flytande smör i glasyren så den var nästan som en soppa och chokadhjärtarna påstog inte längre upp.

det slutade med att jag inte bakade på mins ett halvår. Men nu har jag hämtat mig och att baka är nu ett stort intresse.

Så ge inte upp direkt efter ett misslyckande utan fördök igen kanske på ett annat sätt eller ett bra tag senare, men du försöker iallafall en gång till och du kanske inser att det är kul :)