Heavenly chocolate cupcake

 

Heavenly chocolate cupcake

Superfluffig chokladcupcake med vaniljfrosting. Receptet räcker till cirka 12 st cupcakes.

Ingredienser

 

Botten

2 st ägg

2.5 dl socker

0.5 tsk vaniljpulver

2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 dl kakao

en nypa salt

1 dl rapsolja

2 dl gräddfil eller filmjölk

 

Frosting

250 g smör, osaltat och rumstempererat

500 g florsocker

5 msk mjölk

Hushållsfärg, valfri färg

Nonstop eller annat strössel, att dekorera med

 

 

 

 

 

Recept hämtat från recept.nu

Gör så här

 

1. Botten

Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt.

3. Sikta mjöl, kakao, bikarbonat samt salt ner i en bunke.

4. Varva på låg hastighet mjölblandningen, gräddfilen samt oljan i tre omgångar ner i äggblandningen, det är viktigt att blandningen blir till en jämn smet.

5. Sätt muffinsformar i muffinsplåt och fyll med smet ungefär 1/3.

6. Grädda cirka 13–15 minuter.

7. Lägg muffinsen på ett galler och låt svalna.

8. Frosting

Vispa det rumstempererade smöret på hög hastighet tills den blir slät.

9. Blanda sedan ner florsocker och vaniljpulver och fortsätt vispa på hög hastighet.

10. Sänk hastigheten och häll försiktigt ner mjölken.

11. Vispa på hög hastighet i cirka 5 minuter tills krämen blir fluffig.

12. Tillsätt eventuellt hushållsfärg. Spritsa eller klicka ut frosting på muffinsen och dekorera med valfritt strössel.

Detta är jag, en fin strekgubbe

min ålder är obetydlig men har inte tappat intresset för streckgubbar :)

True Story

Min första cupcake var ganska misslyckad:( hade tagit flytande smör i glasyren så den var nästan som en soppa och chokadhjärtarna påstog inte längre upp.

det slutade med att jag inte bakade på mins ett halvår. Men nu har jag hämtat mig och att baka är nu ett stort intresse.

Så ge inte upp direkt efter ett misslyckande utan fördök igen kanske på ett annat sätt eller ett bra tag senare, men du försöker iallafall en gång till och du kanske inser att det är kul :)