OBS! jag är inget proffs
Cupcakes med vanilj- och citronfrosting
Vackra cupcakes med cream cheese frosting som smakar citron och vanilj.
Ingredienser
Cupcakes med vanilj- och citronfrosting
150 g smör
1 dl mjölk
3.75 dl strösocker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 st citron, rivet skal
1 tsk vaniljsocker
3/4–1 tsk bakpulver
Topping
200 g cream cheese
2 dl vispgrädde
50 g rumsvarmt smör
0.5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0.5 st citron, rivet skal
Gör så här
1. Cupcakes med vanilj- och citronfrosting
Koka upp smör och mjölk.
2. Vispa socker och ägg lätt och luftigt.
3. Häll den kokande mjölken över äggsmeten och fortsätt vispa på låg hastighet.
4. Tillsätt mjöl, rivet citronskal, vaniljsocker och bakpulver och blanda till en slät smet.
5. Sätt i kyl över natten.
6. Fyll muffinssmeten i formar upp till ca 3/4.
7. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader, ca 10 minuter. Tidsåtgången beror på storleken på formarna.
8. Låt svalna.
9. Vispa ihop alla ingredienser till toppingen till en lätt och luftig smet.
10. Spritsa eller bred topping på muffinsen.
11. Garnera med vackra blad och blommor.
Detta är jag, en fin strekgubbe
min ålder är obetydlig men har inte tappat intresset för streckgubbar :)
Min första cupcake var ganska misslyckad:( hade tagit flytande smör i glasyren så den var nästan som en soppa och chokadhjärtarna påstog inte längre upp.
det slutade med att jag inte bakade på mins ett halvår. Men nu har jag hämtat mig och att baka är nu ett stort intresse.
Så ge inte upp direkt efter ett misslyckande utan fördök igen kanske på ett annat sätt eller ett bra tag senare, men du försöker iallafall en gång till och du kanske inser att det är kul :)