Cupcakes med vanilj- och citronfrosting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cupcakes med vanilj- och citronfrosting

Vackra cupcakes med cream cheese frosting som smakar citron och vanilj.

Ingredienser

 

Cupcakes med vanilj- och citronfrosting

150 g smör

1 dl mjölk

3.75 dl strösocker

3 st ägg

4 dl vetemjöl

1 st citron, rivet skal

1 tsk vaniljsocker

3/4–1 tsk bakpulver

 

Topping

200 g cream cheese

2 dl vispgrädde

50 g rumsvarmt smör

0.5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

0.5 st citron, rivet skal

Gör så här

 

1. Cupcakes med vanilj- och citronfrosting

Koka upp smör och mjölk.

2. Vispa socker och ägg lätt och luftigt.

3. Häll den kokande mjölken över äggsmeten och fortsätt vispa på låg hastighet.

4. Tillsätt mjöl, rivet citronskal, vaniljsocker och bakpulver och blanda till en slät smet.

5. Sätt i kyl över natten.

6. Fyll muffinssmeten i formar upp till ca 3/4.

7. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader, ca 10 minuter. Tidsåtgången beror på storleken på formarna.

8. Låt svalna.

9. Vispa ihop alla ingredienser till toppingen till en lätt och luftig smet.

10. Spritsa eller bred topping på muffinsen.

11. Garnera med vackra blad och blommor.

 

 

 

Recept hämtat från recept.nu

Detta är jag, en fin strekgubbe

min ålder är obetydlig men har inte tappat intresset för streckgubbar :)

True Story

Min första cupcake var ganska misslyckad:( hade tagit flytande smör i glasyren så den var nästan som en soppa och chokadhjärtarna påstog inte längre upp.

det slutade med att jag inte bakade på mins ett halvår. Men nu har jag hämtat mig och att baka är nu ett stort intresse.

Så ge inte upp direkt efter ett misslyckande utan fördök igen kanske på ett annat sätt eller ett bra tag senare, men du försöker iallafall en gång till och du kanske inser att det är kul :)